Nová skvělá Brazilka vstupuje do našich řad
Udělali jsme si radost. Respektive tahle Brazilka nám udělala radost. Jak to tak na pražírně bývá, proces výběru kafe není jednoduchý. Pražíte a ochutnáváte spoustu vzorků od různých producentů a ano, většinou zakončíte několikadenní usilovný proces zvoláním: "tak zase nic no". Je to fakt a realita, se kterou se tak nějak počítá....o to víc Vás potěší a na srdci zahřeje moment, okamžik, kdy se nad stolem nakloníte ještě jednou...ochutnáte vzorek znova a pak ještě jednou...a po chvíli zas, to až kafe v cupu trochu zchladne a Vy se ujišťujete, že jo, tole bude ono! tohle je extra příjemný, sametový, jiný, žádná tuctovka! No takže tohle vše platí právě pro Brazilku od Jorge Barakata. S procesem zpracování si hraje už roky a zkouší nové cesty, tohle konkrétní kafe naložil na několik hodin do sudu bez vzduchu (odtud název anaerobní fermentace) a výsledek se mu fakt podařil. Fermentace cítit je, ale tak akorát, neruší, neštve Vás, je příjemně utlumená, přesně tak, jak si myslíme, že by měla být. Ne zazdít kafe ale spíš podtrhnout jeho přirozené kvality. Tohle kafe Vás neomrzí, je nevtíravě dobrý a jeho pití návykový!