Sladká a ovocitá
A současně zemitá, plná, výrazná. Kávy z Asie, resp. Indonésie mívají podobný charakter, vyjma té ovocitosti, kterou my v cupu nalezli a ocenili. Díky ní Trenggiling vystupuje z řady řekněme fádních káv, které potěší, ale nezaujmou. Příjemné zpestření a kdyby nás někdo zkoušel a ptal se nás, odkud kafe je, asi bychom spíš tipovali Latinu nebo dokonce Afriku, rozhodně ne Indonésii. Jinak výběr, sourcing, dohled nad kávou od A po Z má náš spolehlivý dodavatel spol. Sucafina, která si dává za cíl nejen vybrat kvalitní zrno, mít pod kontrolou zpracování a logistiku (traceability), ale taky snižovat eko stopu, být fér k farmářům, které sdružuje a minimalizovat počet partnerů, kteří pomyslně stojí mezi farmáři na jedné a pražírnami na druhé straně.
A opět:
modrá kartička značí pražení na nižší teplotu, v kafi bude víc kyselosti, méně hořkosti, červená právě naopak, kafe je určeno pro milovníky hořkých tónů.