A je to v košíku

Zavřít
bg

Nikaragua Finca La Portuguesa

praženo světle
nudle
  • 250g
  • 500g
  • 1000g
Vyčistit

Sladká Red honey

Po roce nám z nabídky vypadává Indie Ratnagiri honey. Škoda preškoda..ale znáte to. Něco starého končí a něco nového začíná. Výzva. Úkol zněl tedy jasně a my se na pražírně zaměřili tentokrát na kávy zpracované metodou honey... Počkej... Honey?! Co to znamená... se možná někdo z vás zeptá ( a mnozí ví či tuší) ... No jde o poměrně mladou metodu zpracování kávy, která má svůj původ v Kostarice a zde taky dosáhla největšího rozkvětu a rozmachu. Nejde o zpracování suchou metodou, kdy se suší celé třešně ve slupce, ani o mokré, fully washed, kdy se suší jen pecka už zbavená slupky a dužiny... Při honey zpracování jde slupka dolů ano, ale dužina zůstává. Ta má v sobě cukry (představ si normální třešně v létě), které při sušení přechází do pecky... Sounds good? 🙂 určitě ano. Honey kafe bývá ve výsledku čisté, ovocité a zároveň sladké... Jo a abych nezapomněl, aby to nebylo tak jednoduchý. Podle toho, kolik zůstává dužinyna pecce, se honey kafe dál dělí na white, yellow, red a black. Čím víc dužiny je, tím tmavší barvu kafe při sušení dostává.... Nová Nika je ovocitá, sladká, medová a výrazná. Splňuje tak všechny naše požadavky Za nás skvělé zpestření, velmi rádi si ji připravujeme. A to jak na filtru na na espressu.

San Fernando, Nueva Segovia

Odrůda
Villa Sarchi
Zpracování
Red honey
Acidita
střední
Chuť
Sladká, ovocitá, zelené hrozno, med, čokoláda
Hodí se na
filtry, batch, french press, espresso
La Portuguesa 1.600 - 1.650 m.n.m.