Nová ANAEROBKA
...které jsme se nemohli dočkat! Zejména poté, co řady našich kafí prořídly prodejem posledního balíčku Hondurasu Copan. Anaerobní příprava kávy je módním výstřelkem posledních řekněme pěti let a za tu dobu si našel řadu příznivců (a je fér si otevřeně přiznat, že i odpůrců "vždyť tohle už s kafem nemá skoro nic společnýho!"). Anaerobní příprava ovšem není jednoduchá, magie, která se v sudu odehrává zavisí na mnoha faktorech jako např.teplotě, délce fermentace, množství kvasinek a baktérií a když se to s ní přežene, je v šalku kávy tak nesnesitelná, že se nedá vůbec pít. Proto i zde platí ono pověstné méně je někdy více a Nikaragua Los Pinos je toho zářným příkladem. Fermentaci v sobě má, ale citlivě ukrytou, takže se nepodbízí a tak se dá pít vlastně pořád, skvělé kafe pro každý den. My svou královnu hledali trpělivě déle jak tři měsíce, ale výsledek stojí za to. Pojďte a ochutnejte s námi 🙂
Pražíme jen a pouze
světle Úžasná anaerobka od Fest Coffee Mission!