Honey....znamená med!
Kafe ze Salvádoru jsme pořídili tento rok z farmy Thelmy de Gutierrez, která se ve světě kávy pohybuje celý svůj život a také dětství strávila na farmě svých rodičů. Od roku 2006 je hrdou majitelkou farmy Madre Tierra, která se rozkládá v kopcích pohoří
Ilamatepec poblíž města Ataco. Thelma se po nákupu své "Finci" ihned vrhla se vší vervou do všemožných přestaveb a změn, které měly za cíl přinést kýžené ovoce v podobě vysoce
kvalitních kávových zrn. Buduje např. nový a lepší zavlažovací systém, na farmě vysazuje nové "shadow trees", stromy, které chrání kávovníky před přímým sluncem, snaží se o moderní
ekologické zemědělství, prostě tvoří, buduje, nespí na vavřínech!
Tak a teď proč její kafe zaujalo nás. Je zpracováno metodou honey, kdy se během zpracování nechává na kávovém zrnku něco málo dužniny, a která otevírá cestu mnoha chutím a vůním. Kafe nás okouzlilo svou čistou,
sladkou, kulatou chutí, která připomíná
marmeládu a
rozinky.
Momentálně máme kafe odladěno na
filtr, kde mu to podle nás taky sluší nejvíc. Pražíme jej proto
světle.