A je to v košíku

Zavřít
bg

Burundi Nemba Oro Anaerobic

praženo světle
nudle
  • 250g
  • 500g
  • 1000g

Další skvělá ANAEROBKA

..co totálně vybočuje z řady! Ten, kdo si v minulosti oblíbil náš Honduras Copan, či je nyní zasažen amorovým šípem a zamiloval si Nikaraguu Los Pinos, bude nadšen i touto novinkou. Výrazná ovocitost je výsledkem anaerobního zpracování, při němž byly použity kvasinky Cima (Cima yeast). V případě tohoto konkrétního kafe jsou zralé kávové třešně zbaveny slupky a dužiny a po té se umístí (spolu s kvasnicemi) na cca 12 hodin do neprodyšných, vzduchotěsných betonových tanků. Zde při teplotě 15C bobule odpočívají a poklidně fermentují 🙂 Mezi teplotou, množstvím kvasnic a délkou fermentace na jedné a intenzitou vyslédného chuťového profilu na druhé straně existuje přímá úměra. Nic se ale nesmí přehánět (není nic strašnějšího než si udělat drip z překvašenýho kafe 🙂 a kvašení se zastaví ideálně v momentě, kdy je (ve výsledném šalku) chuť jiná, zvláštní, extravagantní, ale zárověň příjemná, a snesitelná. A to není jednoduché, věřte nám. Nicméně se to u této anaerobky podařilo na jedničku a chutná úžasně. Pražíme jen a pouze světle

Kayanza, Burundi

Odrůda
Red Bourbon
Zpracování
naturálka, anaerobní proces 12h
Acidita
vysoká
Chuť
švestky, ananas, rum, kakao
Hodí se na
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot
Nemba Washing Station 1.700 m.n.m.

Nemba je centrální zpracovatelská stanice, která zpracovává kávovou úrodu pro více než 3 tisíce drobných pěstitelů. Tento konkrétní mikrolot jsme zakoupili díky naší kamarádce Anicčce ze společnosti Scafina a regionální firmě Greenco.