U nás
pražíme

nudle

Pražírna Kafe Francin byla založena roku 2016 v pražských Malešicích, po otevření holešovické kavárny Kafe Francin se na chvíli pražení odehrávalo přímo na místě, před zraky našich zákazníků, nicméně rosteme, a tak jsme vrátili do Malešic, kde ve větších prostorách pražíme dodnes a to výhradně kávu výběrovou a specialty coffee (jasný původ, ruční sběr a vysoká kvalita zrn).

Kluci z Francinu

nudle

“Spokojenost zákazníků je pro nás číslo jedna. Víme, že společně se svými klienty se rozvíjíme i my.”

František
Ondra
František a Ondra

Kluci ve Francinu rádi každému zákazníkovi udělají ochutnávku a představí mu svou kávu tak jak ji mají rádi. Pokud se však představa klienta liší, není problém vybrat jiné zrno, případně upravit způsob pražení, aby kvalita zůstala zachována a chuť odpovídala konkrétnímu přání.

MÁME RÁDI KAFE

nudle

Postaráme se o ty z vás, kteří si vybíráte kávu pro sebe domů či do práce, stejně dobře jako o majitele kaváren.

Chci odvážnější kafe v

balení

Chci stálé kafe z

násypek

Chci nové

vybavení

FRANCIN NENÍ JENOM KAFE

nudle

Nákupem kávy u nás naše spolupráce rozhodně nekončí. Ceníme si osobních vztahů a chceme, aby vše bylo perfektní, nabízíme Vám tedy úvodní a průběžná školení personálu, ochutnávky (cuppingy) a konzultace.

Smyslem základního kurzu je především
  • povědět Vám kde a jak se kafe pěstuje, jak se zpracovává a jak si kafe vybíráme my v KF
  • naučit Vás kávového názvosloví a také abyste věděli, jak na espresso a to i prakticky :)
  • ukázat a naučit Vás pracovat s kávovarem, mlýnkem, to aby se z nich stali Vaši pomocníci a nikoliv nepřátelé.
Rozsah cca 5 až 6 hodin i s přestávkou na oběd
Na tomto kurzu se jde více do hloubky než v kurzu základním. Důraz je více kladen na získání praktických znalostí, které Vám usnadní život za kávovarem. Jmenovitě a v bodech se na kurzu naučíte
  • Práci s mlýnkem a kávovarem - včetně jejich precizního nastavení
  • jak udělat správně espresso, jaky má vliv extrakce na chutovy profil kavy
  • jak si jednoduše vyšlehat mléko v konvicce
  • jak si ideálně zorganizovat práci a prostor za barem ci v kavárně, abyste se v ni casem nezblaznili
  • jak si vybrat to správné kafe do Vaší kavarny, formou ochutnavek káv (tzv cuppingu)
Časový rozsah je cca 7 az 8 hod včetně přestávky na oběd
Kurz pro všechny, kteří nejsou ze staré italské školy a mají rádi kafe trochu jinak. Náš zkušený barista Olda Vas naučí, jak si lze kafe připravovat doma, aniž byste si museli pořizovat profesionální kávovar. Vhodné tedy pro ty, kteří holdují kávám překapávaným a filtrovaným.

Časový rozsah cca 4 hodiny

Kde ochutnat a nakoupit

  • Kavárna Kafe Francin
    Dukelských Hrdinů 692/35
    17000 Praha 7
  • Po‑pá: 7:30‑21:30
    So‑ne: 9:00‑19:00
O kavárně