Čistá,sladká,příjemná!!
Kafe z Kostariky se obecně prodává dobře a nás baví ho pražit, ochutnávat, pít. Má ve světě zkratka velmi dobré renomé a lidi si jej spojují s kvalitou. No nezbývá než souhlasit. Kávy z Kostariky se vyznačují čistou chutí s příjemnou aciditou, skvělým zpracováním, co do velikosti a kvality zrn. Producenti a farmáři do zpracování kávových zrn investují hromadu peněz. A také o něm velmi zaníceně energicky a dlouze rozmlouvají. Po hodinách vysvětlování se dozvíte, že se jim taková investice vyplatí, protože bez kvalitní techniky, moderních strojů a nových inovativních přístupů při pěstování kávy to nepůjde, nebo půjde, ale mnohem hůř.
My si tento rok, stejně jako loni, zarezervovali znovu kafe od Martina Gutierreze, protože s ním máme ty nejlepší zkušenosti. Vyniká čistou, příjemnou, nekomplikovanou chutí, zas jedno kafe, které se dá pít každý den a nepřepije se vám. Navíc je fajn pražené na tmavo, tzn. upřednostní ho ti, kteří raději silnější a hořkou chuť.
Na závěr malé repete:
modrá kartička značí pražení na nižší teplotu, v kafi bude víc kyselosti, méně hořkosti, červená právě naopak, kafe je určeno pro milovníky hořkých tónů.