A je to v košíku

Zavřít
bg
praženo tmavě

Robusta Harangal Estate

  • 250g
  • 500g
  • 1000g
Čerstve upraženo

Direct trade –

dvojitá dávka kofeinu a žlutý meloun

Po delší odmlce se vracíme k přímému nákupu kafe od farmářů, tzv. Direct Trade, tentokrát nás oslovila produkce od indického KaadKaapi Collective z oblasti Karnataka. A to hned dvakrát. Jednak jsme nakoupili naturální arabiku Gundikhan a pak, světe div se, také výběrovou super robustu. A tu se vám poprvé odhodláváme představit nikoliv ve směsi, blendu (i když asi i na to dojde), ale čistou, 100%!  My totiž pevně věříme, že na to tahle kofein bomba, co chutná po žlutým melounu, rozhodně má a bude vám chutnat stejně jako nám. Skvělou chuť doplňuje i hezký lidský příběh farmářů.

Petu Kariappa je druhou generací pěstitelů kávy, kteří obhospodařují farmu Harangal o rozloze 100 akrů, která se nachází v oblasti.
v nedotčených kopcích oblasti Coorg v Indii. Po návratu domů z vysoké školy se Petu chopil rodinné tradice.
vstřebával veškeré informace o zemědělství, které mohl získat od svého bratrance z matčiny strany, který je známým pěstitelem kávy.
a konzultantem v regionu.
Na farmě roste přibližně 60 % kávovníků Arabica a 40 % kávovníků Robusta. Káva se na farmě pěstuje tradičním
polykulturním stínu s vysokou hustotou a rozmanitostí původních a endemických druhů stínových stromů, které podporují širokou
rozmanité druhy ptáků, motýlů a savců.

KaadKaapi Collective, od kterých kafe máme, spolupracují s pěstiteli kávy v Karnatace tak, aby zajistili dlouhodobou udržitelnost kávových farem a podporu ochrany divoké přírody. Spolupracují s farmáři na zavádění šetrných a pro přírodu udržitelných farem,
zpřístupňují správné zemědělské postupy, zajišťují přístup k financím, poskytují poradenství pro proudkci a vývoz kvalitních výběrových  káv na mezinárodní trhy. Poskytují farmářům i kupujícím kompletní
transparentnost a zajišťují, aby farmáři byli ekonomicky motivováni k produkci výběrové kávy s ohledem na přírodu.

Tohle kafe je hořký, přesně jak to má Tvoje máma ráda!

Indie, Karnataka

Odrůda
Robusta S274
Zpracování
mokrá metoda
Acidita
Chuť
velmi plná, čokoláda, žlutý meloun
Hodí se na
espresso, moka
Harangal , Petu Kariappa
1.300 m.n.m.