A je to v košíku

Zavřít
bg
praženo světle

Indonésie Team Pegasing

  • 250g
  • 500g
  • 1000g
Čerstve upraženo

!!! LIMITKA !!!

Kafe bylo dost drahé v nákupu, takřka nejdražší, které jsme kdy nakoupili, ale tomu skvostu se prostě nedalo odolat!

Velmi výrazné a sladké v šálku, originální, jiné… a také takové, které nám v širokém portfoliu káv doposud chybělo… a už nechybí 🙂

Mycí stanice a farma patřící Hendra’s family se nespokojí jen tak s něčím! Její členové s kávou rádi experimentují, jejímu pěstování se věnují dlouhodobě a s vášní. Výsledky jsou skvělé a vybočují z davu. Jejich speciálně zpracované kávy jsou kapkou v moři konvenční „wet hulled“ kávy, pro kterou je oblast typicky známá. Káva, kterou rodina vybírá, pochází od nejlepších farmářů v okolí Hendry. Ti sbírají vynikající zralé třešně ve vysoké nadmořské výšce. Za extra práci a námahu jim Hendra férově platí prémie. Třešně se vloží do plastových fermentačních nádrží a poté se dovnitř vpustí CO2, který vytlačí veškerý kyslík. Třešně se fermentují po dobu 70 – 80 hodin. Káva je pak umístěna na vyvýšené postele a sušena po dobu 20 – 25 dnů s pravidelným otáčením v sušicím stanu, kde je sledována teplota. Před umístěním do pytlů se káva dvakrát zkontroluje, aby se odstranila nezralá zrna, a poté prochází dvěma koly ručního výběru, aby se zajistilo, že je čistá a odpovídá standardům SCA. Výsledek, který Vás překvapí, vážně stojí za to!

Indonésie Pegasing

Odrůda
Tim Tim, Gayo 1
Zpracování
carbonic maceration s pomocí CO2
Chuť
Sladká, višně, borůvky
Hodí se na
filtr
Hendra family , Hendra family - Team Pegasing
1.300 - 1.500 m.n.m.